Excursió al Salt del Prat des de Figaró, passant pel sot del Bac (Vallès Oriental)

Temps de marxa: 1 hora 23 minuts. Distància recorreguda: 5,0 kilòmetres. Detalls a Wikiloc.

Feia temps que en Pep tenia ganes de fer aquesta bonica i curta excursió, doncs recordava que hi havia estat amb l’escola farà uns 33 anys (fa ja molt de temps, però geològicament parlant no és res!). Aquí en tenim una prova gràfica.

Figaró, a banda de les pròpies virtuts, té un gran avantatge pels excursionistes, que desgraciadament pocs municipis ben emplaçats per a ser origen o destí de rutes a peu tenen: estació de tren. Això (malgrat les nostres Rodalies …) permet no fer només rutes circulars i, per exemple, un recorregut típic que s’aprofita d’aquest fet (i que nosaltres seguirem en el seu tros inicial) és el Figaró – Aiguafreda.

Malgrat aquesta explicació, com que disposàvem de poc temps, nosaltres hi vam anar en cotxe (al final d’aquesta entrada al bloc veureu perquè ens en vam penedir). Va ser el 17 de juliol d’enguany.

Arribats a Figaró, de seguida criden l’atenció els importants testimonis de l’estiueig de començaments del segle XX.

Per cert, en aquest post parlarem sempre de Figaró, encara que sovint en diem El Figaró. Creiem que és correcte (de fet a la Wikipèdia es parla de certs problemes de nomenclatura (Figaró, El Figaró, Figaró-Montmany, el Figaró i Montmany, …). Per desconeixement, no entrem en el debat i agafem la versió més curta del topònim.

Sortim de Figaró i ens encarem cap als Cingles de Bertí, tot seguint el PR C-33.

De seguida creuem la via del tren, anant en compte !

I ja ens endinsem a la petita vall, el sot del Bac. Un lloc, com diu el seu nom, força obac. A més a més, el camí va per la part de la baga. Alzines i marfulls ens envolten.

Això és molt bo per a dies de sol. Per contra, si plou o ha plogut no fa massa, de ben segur que és molt fàcil relliscar-hi.

A prop del destí, a ma esquerra del camí ens sorprèn una balma, encara que força deteriorada amb pintades. Una llàstima.

La vall es va tancant i s’entén que aquestes parets hagin estat un dels punts típics d’iniciació per els escaladors al nostre país.

Per un corriol baixem a la llera del torrent i ja hem arribat al Salt del Prat.

No cau massa aigua per la cascada, però en cau. Lloc bonic i sorprenent. Refrescant.

De ben segur que prou animals s’hi deuen acostar, però aquest cop no tenim sort.

El paisatge al voltant del Salt del Prat és força agradable. Hi veiem pedra rogenca porosa. Terreny càrstic, òbviament.

També unes importants estalactites.

I la majestuosa roca de l’Agulla del Salt.

Donem aquest cop la volta i refem el mateix camí de tornada. De seguida ens fixem ara en Les Dues Germanes, on uns escaladors estan a meitat de camí per a fer el cim.

La tornada es fa ràpida i no triguem a creuar el riu Congost, amb uns quant ànecs banyant-se,  i arribar al cotxe, aparcat prop d’una altre torre d’estiueig.

I disculpeu, però ho hem de dir: al tornar, ens vam trobar el cotxe amb un fort cop i una bona ratllada, sense cap nota ni res. En fi. L’enrabiada va durar poc. Sort que havíem carregat bé les piles amb aquesta bonica excursió.

I cap a casa, a dinar.

Finalment, felicitar a l’ajuntament de Figaró per la guia d’itineraris al municipi que ha editat, així com a Geo/Estel i Editorial Alpina per el mapa i guia excursioniste que hem fet servir.

Al Wikiloc podeu trobar la rutar amb els detalls de GPS aquí.

Fins aviat. Salut i botes.


3 comentaris on “Excursió al Salt del Prat des de Figaró, passant pel sot del Bac (Vallès Oriental)”

  1. Clàudia Bosch ha dit:

    és apta per a gossos?

  2. […] Si aun tenéis más ganas de caminar, os podéis dirigir al GR 5 y atravesar el Pla de la Calma. Nosotros optamos por ir a comer nuestros bocatas al Salt del Pla del Figaró. […]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s