Cascada de la Vall (Montblanc, Conca de Barberà, Muntanyes de Prades)

Aquestes festes de Nadal hem aprofitat per a visitar in indret que encara no havíem trepitjat, la Cascada de la Vall a Montblanc.

Cascada de la Vall a Montblanc

Situada molt a prop de la Vila Ducal, l’havíem vist en fotografia en llibres i revistes, però no la trobàvem senyalitzada en cap mapa, així que vàrem deixar el cotxe a costat de la Casa Rural del Molí de La Vall i vàrem anar “a l’aventura”.

Passem per l’Estret de la Vall, seguint el GR171, com ja vàrem fer el dia que vàrem recórrer la Vall, però de seguida quan arribem al primer pal indicador cap a Rojals, en lloc de girar cap a la dreta, seguim el camí pel fons de la Vall.

En només un parell de minuts caminant, ja trobem a mà esquerra les runes del que duria ser un imponent molí.

Runes del Molí de la Vall. Montblanc

Entristeix veure un casalot com aquest, amb una arquitectura singular pròpia de les seves antigues funcions, en un estat tan lamentable.

Runes del Molí de la Vall. Montblanc

Ens recorda fins i tot, salvant les distàncies, els gravats de presons i runes romanes de Piranesi.

Runes del Molí de la Vall. Montblanc

No hi ha cap indicació, però el lloc és humit i baixa un regueró d’aigua … i hi ha un caminet que s’endinsa. El seguim i fem la primera trobada ben aviat, La Font de Jesús o de la Vall.

La Font de Jesús o de la Vall

Una font molt estimada pels montblanquins (tot i que, segons podem llegir en el molt recomanable llibre de Joan Pallisé Clofent, “Els Camins de l’aigua: fonts naturals i aigües al terme de Montblanc”, Cossetània Edicions, no es tracta d’una de les de millor qualitat. Clar que amb tantes i de tan bones…!)

La Font de Jesús o de la Vall

Un bon lloc per berenar, amb un molí de pedra que s’utilitza com a taula (trencada l’any passat, però arranjada a començaments d’aquest) .

La Font de Jesús o de la Vall

La cascada no ha de ser lluny. Efectivament, trobem que el senderó continua cap amunt i en un minut ja la tenim al davant.

Cascada de la Vall a Montblanc

Un lloc preciós.

Cascada de la Vall a Montblanc

On l’aigua hi cau tot l’any.

Cascada de la Vall a Montblanc

I amb una vegetació molt ufana.

Cascada de la Vall a Montblanc

Per cert, si voleu veure imatges antigues de la font i del salt d’aigua, us recomanem doneu un cop d’ull al magnífic blog de Manel Martínez i Garcia.

I per acabar, us deixem una imatge del nostre curt recorregut,

Cascada de la Vall a Montblanc

però al mateix temps si voleu fer l’excursió més llarga, podeu accedir aquí a un recorregut proposat per Turisme de Montblanc.

I això és tot per avui. Que ho gaudiu si la visiteu i fins la propera, salut i botes.


2 comentaris on “Cascada de la Vall (Montblanc, Conca de Barberà, Muntanyes de Prades)”

  1. Toni ha dit:

    Molt bon reportatge. L’únic que si no vaig errat, el molí es va trencar amb els aiguats del 94. L’altre meitat es va trobar al riu. I efectivament, el 2013 es va arrenjar.

  2. ambotes ha dit:

    Moltes gràcies Toni per l’aportació!


Deixa un comentari